<
>

N'Guessan benaderd door Ivoriaanse bond

Getty Images via AFP

David N'Guessan, speler van Kansas State Wildcats, is benaderd door de basketbalbond van Ivoorkust. De Ivoriaanse basketbalbond hoopt dat N'Guessan voor hen kiest en niet voor Nederland. N'Guessan heeft een Ivoriaanse vader en een Nederlandse moeder. De Westlander die momenteel furore maakt tijdens March Madness is nog nooit voor Nederland of een Nederlandse jeugdselectie uitgekomen.

ESPN-analist Henk Norel is van mening dat de Nederlandse bond ook in actie moet komen: "Ondanks dat je nooit weet hoe goed een college-basketballer daadwerkelijk gaat worden. N'Guessan zou hoe dan ook allang benaderd moeten zijn. Het is van groot belang dat de contacten met talenten goed worden onderhouden. Zo is de Nederlandse bond al veel vaker talenten met een dubbel paspoort misgelopen, door niet doortastend te handelen."

March Madness
N'Guessan komt zaterdagavond met Kansas State Wildcats in actie tegen Florida Atlantic. Een halve finaleplaats van March Madness - het eindspektakel van het college basketball - staat op het spel. N'Guessan speelt zich al behoorlijk in de kijker, de wedstrijden worden door gemiddeld tien miljoen mensen bekeken.

Kansas State Wildcats - Florida Atlantic met Nederlands commentaar zie je zaterdagavond 23:00 uur LIVE op ESPN 1.