<
>

Veelbesproken Morant terug bij Memphis Grizzlies

ANP

Ja Morant is terug in de NBA. De veelbesproken speler van Memphis Grizzlies kwam woensdagavond (lokale tijd) in actie tijdens het gewonnen duel met Houston Rockets (130 – 125). Morant was door de NBA voor acht wedstrijden geschorst wegens 'gedrag dat schadelijk is voor de competitie'. Bij zijn rentree werd hij enthousiast ontvangen door de fans van de Grizzlies.

Morant werd gestraft vanwege een livestream van een video waarin hij een vuurwapen vasthield. Dat deed Morant terwijl hij een nachtclub in de omgeving van Denver bezocht. Het incident gebeurde op 4 maart. De NBA stelde een onderzoek in naar het incident. De bond concludeerde dat het vuurwapen niet van Morant was en dat hij het niet zelf had meegenomen naar de nachtclub. Ook had Morant het vuurwapen in de video maar heel even getoond. De autoriteiten van Colorado zagen in het incident geen aanleiding om Morant van een misdaad te beschuldigen.

Morant betuigde spijt en maakte tegen Houston Rockets dus zijn rentree. De sterspeler van de Grizzlies, die al zeker zijn van een plaats in de play-offs, begon op de bank en kwam uiteindelijk tot 17 punten.