<
>

NBA schorst Ja Morant voor acht wedstrijden

ProShots

De NBA schorst Ja Morant voor acht wedstrijden. Dat betekent dat de basketballer pas op 20 maart kan terugkeren tegen Dallas Mavericks. De speler van Memphis Grizzlies wordt door de NBA onbetaald geschorst wegens ‘gedrag dat schadelijk is voor de competitie’.

Livestream met vuurwapen
De straf is een reactie op Morant's livestreaming van een video waarin hij een vuurwapen vasthield. Dat deed hij terwijl hij een nachtclub in de omgeving van Denver bezocht. Het incident gebeurde op 4 maart.

Onderzoek NBA
De NBA stelde een onderzoek in naar het incident. Op basis van de verkregen informatie heeft de bond niet geconcludeerd dat het vuurwapen van Morant was, door hem naar de nachtclub was gebracht of door hem langer dan een korte periode werd getoond. De autoriteiten van Colorado vonden geen voldoende redenen om Morant van een misdaad te beschuldigen.

Roekeloos en gevaarlijk
“Ja’s gedrag was onverantwoordelijk, roekeloos en mogelijk zeer gevaarlijk”, zei NBA-baas Adam Silver. “Het heeft ernstige gevolgen gezien zijn enorme aanhang en invloed, vooral onder jonge fans die naar hem opkijken. Hij heeft oprecht berouw en spijt betuigd voor zijn gedrag. Ja heeft me ook duidelijk gemaakt dat hij van dit incident heeft geleerd. Ook begrijpt hij dat zijn verplichtingen en verantwoordelijkheid richting de Memphis Grizzlies en de bredere NBA-gemeenschap veel verder reiken dan zijn spel op het veld.”