<
>

James nadert record: "Ik hoop niet dat het een vrije worp wordt"

Vannacht zou LeBron James Kareem Abdul-Jabbar voorbij kunnen streven en topscorer aller tijden kunnen worden. Kareem is op dit moment de NBA's topscorer aller tijden met maar liefst 38.387 punten. Daarvoor zijn 36 punten nodig tegen Oklahoma City Thunder. James sprak met onze collega's in Amerika.

Zelf beseft de 38-jarige James het nog niet helemaal. "Het is zelfs voor mij nog duizelingwekkend. In mijn eerste jaar wilde ik MVP worden, kampioenschappen winnen, een all-star worden. Maar ik wilde zeker geen topscorer aller tijden worden. Dat is nooit een droom van mij geweest. Dus om hier nu te zitten, terwijl het bijna staat te gebeuren, is bizar."

James zou vannacht dus Kareem Abdul-Jabbar kunnen passeren. De huidige topscorer speelde tussen 1969 en 1989 in de NBA. De 75-jarige center kwam uit voor de Milwaukee Bucks en de Los Angeles Lakers. ''Om in het gezelschap te staan van zo’n prominente en dominante macht, wat Kareem was, is voor mij een eer", aldus LeBron.

Het is niet met zekerheid te zeggen dat de basketballer vannacht het record verbreekt. James scoort gemiddeld dertig punten per wedstrijd, het record verbreken vraagt dus om een bovengemiddelde prestatie. Het record verbreken is één ding. De manier waarop maakt ook nog uit. "Ik weet wel hoe ik niet hoop dat het gaat", zegt James. "Een vrije worp."

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder is in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 4.00 uur live te zien op ESPN 1. In de nacht van donderdag op vrijdag is de wedstrijd Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks eveneens live te zien vanaf 4.00 uur op ESPN 1.