<
>

Steph Curry mist waarschijnlijk All-Star Weekend door blessure

GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Steph Curry is waarschijnlijk voor minimaal twee weken uitgeschakeld, melden bronnen aan ESPN. Naar wat lijkt op een scheenbeenblessure gaat de negenvoudig NBA All-Star dit jaar aan de kant houden bij de NBA All-Star Game.

In de wedstrijd tegen Dallas Mavericks viel Curry uit na een botsing met McKinley Wright. Curry hinkte direct het veld af en vertrok snel naar de kleedkamer. Een angstig moment voor Warriors-fans, die vreesden voor een zware blessure. Een MRI-scan sloot later een botbreuk uit.

Warriors-coach Steve Kerr reageerde na de uitslag van de MRI-scan nuchter dat zijn sterspeler de komende tijd niet inzetbaar is. “Het goede nieuws is dat hij terug gaat komen, alleen weten we niet wanneer, maar zijn seizoen is niet in gevaar”, zei Kerr.

“We weten dat we het ook zonder hem kunnen”, hintte Kerr op afgelopen seizoen. Vorig jaar miste Curry de laatste tien wedstrijden van het reguliere seizoen, maar was er vanaf de play-offs weer bij, waarna de Warriors kampioen van de NBA werden. “We weten waar we willen staan aan het einde van het jaar”, voegde Kerr eraan toe.