<
>

James nadert Abdul-Jabbar: ''Een van de indrukwekkendste records in de sportgeschiedenis''

Het leek een in graniet gebeiteld NBA-record: Kareem Abdul-Jabbar's 38.387 punten. Maar op korte termijn zal Abdul-Jabbar van de troon worden gestoten. LeBron James' teller in de NBA staat op 38.325. En gezien het seizoensgemiddelde van James, 30,1 punten per wedstrijd, is het een kwestie van dagen voor de 38-jarige superster van Los Angeles Lakers de nu 75-jarige Abdul-Jabbar overtreft.

Met zijn 26 punten hielp James de Lakers donderdag aan een nipte overwinning op Indiana Pacers en naderde hij de imposante mijlpaal tot op 62 punten. "Het is een van de indrukwekkendste records in de sportgeschiedenis", sprak James na afloop van het duel met de Pacers. "Het is zo'n record waarvan je denkt dat het nooit gebroken wordt. Ik heb het niet precies in mijn hoofd: 38.000 en nog wat. Maar ik weet al mijn hele leven dat het record op naam van Kareem staat."

Het lijkt erop dat James nog drie wedstrijden nodig heeft om basketballegende Abdul-Jabbar niet alleen te achterhalen, maar meteen ook voorbij te streven. De Lakers spelen zaterdag een thuiswedstrijd tegen New Orleans Pelicans.

Het duel is om 00:00 uur LIVE te zien op ESPN 1.