<
>

James na thriller nog 63 punten verwijderd van record

Lebron James is 26 punten dichter in de buurt gekomen van het record van Kareem Abdul-Jabbar. De ster van de Lakers heeft nog 63 punten nodig om all time topscorer van de NBA te worden. De ploeg van James won nipt van Indiana Pacers: 112-111.

Naast de 26 punten was James goed voor zeven rebounds en zeven assists. 38.387 punten is het aantal waar James nu nog tegenop kijkt. Hij staat zelf op 38.325. In het duel met de Nuggets was James een keer niet de meest scorende speler. The King of Akron knapte veel vuil werk op waardoor anderen konden excelleren. Anthony Davis torende boven de rest uit met 31 punten. De Lakers liepen in de eerste kwarten achter de Pacers aan, maar wisten de wedstrijd in het derde kwart om te draaien. Het leidde uiteindelijk tot een nipte zege.

"Ik denk dat het een van de beste records in sport in het algemeen is", zei James na afloop over het naderende record. "Het is als een homerunrecord in het honkbal. Het is een van die records waarvan je nooit ziet of denkt dat ze verbroken zullen worden. Je ziet een jongen als Hank Aaron, die het lang in handen had. Net als Sammy (Sosa) en Mark McGwire en je begint erop te klimmen en het is als 'Oh, dit zou echt kunnen gebeuren.' Dat is leuk als sporter. Het was leuk om te zien hoe die jongens hem probeerden in te halen."

Het meest aannemelijke scenario is dat James in de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder van aanstaande woensdag het record van Abdul-Jabbar gaat verbreken. Een historisch moment en dat zorgt voor gekte onder basketballiefhebbers. Tickets voor dat duel worden verkocht voor meer dan 92.000 dollar.

Cavaliers te sterk voor Grizzlies
Darius Garland speelde eiste een hoofdrol op in de zege van Cleveland Cavaliers op Memphis Grizzlies. De nummer 10 van de ploeg uit Cleveland droeg met 32 punten bij aan de 128-113 overwinning op de Cavaliers.

Antetokounmpo weer boven de 50 punten
Gannis Antetokounmpo heeft weer meer dan 50 punten gemaakt. De 28-jarige vedette van Milwaukee Bucks leidde zijn ploeg met 54 punten naar een zwaarbevochten zege op Los Angeles Clippers: 106-105. Antetokounmpo bleef 1 punt verwijderd van zijn persoonlijk record, dat hij begin dit jaar neerzette tegen Washington Wizards.

De Bucks boekten hun zesde overwinning op rij en staan in het oosten op de tweede plaats, vlak achter Boston Celtics. Antetokounmpo miste afgelopen maand een paar wedstrijden vanwege een knieblessure, maar verkeert sinds zijn terugkeer in topvorm. De Griek tekende begin deze week tegen New Orleans Pelicans voor 50 punten en ging daar tegen de Clippers overheen. Hij pakte ook 19 rebounds. De Bucks knokten zich terug van een achterstand van 21 punten.