<
>

Quinten Post opnieuw belangrijk in college basketball met 22 punten

Credit Image: © John Mersits/Cal Sport Media/Sipa USA

Quinten Post was afgelopen nacht opnieuw belangrijk voor Boston College Eagles. In het universiteitsbasketbal versloegen zij Louisville Cardinals met 75-65, mede door 22 punten van de Nederlander. Post was daarmee de meest productieve speler van de avond. De lange center leidde zijn team ook in rebounds met zes stuks. Het is voor Post al de derde wedstrijd op rij dat hij zowel de meeste punten als de meeste rebounds binnenhaalt voor zijn ploeg. Afgelopen weekend was Post nog de grote man met maar liefst 29 punten en 14 rebounds tegen Notre Dame Fighting Irish.

De goede vorm van Post is extra lekker voor de Nederlander doordat hij pas deze maand terugkeerde van lang blessureleed. Dat hij dus nu al zo belangrijk is voor zijn ploeg, stemt hem tevreden. "Dit voelt een beetje als een doorbraak voor me. Ik speelde wel lekker, maar was nog niet beslissend. Om dan zo te spelen en de wedstrijd te winnen, voelt heel bevredigend." Van hieruit hoopt Post het seizoen ssuccesvol af te sluiten en een goed March Madness-toernooi te spelen. Daarna zal Post zich bij de NBA-draft voegen en hopen komende zomer een ploeg op het hoogste niveau te hebben.

Eerst wacht Post nog een wedstrijd tegen landgenoot en goede vriend Jesse Edwards op zaterdag 4 februari als Boston College Eagles het opneemt tegen Syracuse Orange. De ontmoeting tussen de twee uitblinkende Nederlanders, die beiden komende zomer de NBA hopen te halen, is dan LIVE te zien op ESPN 3.