<
>

LeBron ondanks verliespartij weer dichterbij topscorerstitel aller tijdena

Lakers-vedette LeBron James was goed voor een recordaantal van negen driepunters en 46 punten in totaal, maar kon desondanks een nederlaag niet voorkomen. James brak opnieuw een record: hij maakte voor het eerst in zijn 20-jarige carrière minstens 40 punten tegen de Clippers, waardoor hij nu tegen alle 30 teams in de NBA 40 punten of meer heeft gescoord. Daarmee is Lebron weer iets dichterbij de titel van topscorer aller tijden.

Met zijn 46 punten komt James nu op een totaal van 38.210. Om Kareem Abdul-Jabbar, de huidige topscorer aller tijden voorbij te gaan, moet James over de 38.387 punten heen. Met een gemiddelde van bijna 30 punten per wedstrijd, lijkt James op 7 februari in een wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder de titel over te gaan nemen.

Clippers domineren Los Angeles
Niet Lakers, maar Clippers toont zich momenteel de beste NBA-club van Los Angeles. 'Kleine broer' Clippers versloeg dinsdagnacht, op bezoek in de Crypto.com Arena, zijn 'grote broer' LA Lakers opnieuw. Het was de elfde keer op rij dat de Clippers wonnen van de Lakers.

Paul George was goed voor 27 punten en negen rebounds, Kawhi Leonard voegde daar 25 punten aan toe. Het was alweer de derde zege op rij van de Clippers, die in de eerste helft een season high van 15 driepunters scoorden.