<
>

DeRozan helpt Bulls voorbij Hawks, overwinningsreeks Celtics beëindigd

Voor de derde keer dit seizoen troffen Chicago Bulls en Atlanta Hawks elkaar en de Bulls gingen er ditmaal met de overwinning vandoor. In een wedstrijd waarin DeMar DeRozan positief opviel door het maken van 26 punten in zijn duizendste wedstrijd versloegen de Bulls de Hawks met 111 - 100. En Orlando Magic is het gelukt om de overwinningsreeks van de Celtics een halt toe te roepen: na negen gewonnen duels verloren de Celtics met 98 - 113.

Het was de eerste wedstrijd van de Bulls na het NBA-uitstapje in Parijs afgelopen week. Daar werden de Pistons met 126 - 108 door de Bulls verslagen. Nadat de voorsprong in het derde kwart voor de Bulls was geslonken, was een sterk laatste kwart bittere noodzaak. Zach LaVine en DeRozan lieten zich daarin gelden waardoor de Bulls een verdiende overwinning konden bijschrijven.

Celtics
Na negen overwinningen op rij heeft Orlando Magic de Celtics weer met beide benen op de grond gezet. Boston Celtics werd met 113 - 98 verslagen. Opvallend genoeg is dit al derde overwinning op rij van Magic tegen de Celtics nadat daarvoor tien ontmoetingen met de ploeg uit Boston werden verloren.

De 20-jarige Paolo Banchero had met 23 punten een belangrijk aandeel in de thuisoverwinning van Magic. Ook was het een bijzondere avond voor Jonathan Isaac: hij keerde na 2.5 jaar blessureleed terug in een NBA-wedstrijd voor Orlando Magic en dat pakte dus positief uit voor zijn team.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01:45 uur LIVE op ESPN 1.