<
>

Miami Heat wint tweede wedstrijd tegen New Orleans Pelicans nipt

Miami Heat heeft in eigen huis opnieuw gewonnen van New Orleans Pelicans. Voor de tweede keer in een week tijd won de ploeg uit Miami van de Pelicans, die het zonder sterspeler Zion Williamson moesten stellen.

Waar vier dagen eerder de wedstrijd nog ruim gewonnen werd door de Heat, werd het in Miami wel een spannende wedstrijd. In het laatste kwart is het verschil nooit groter geweest dan vijf punten en met tien seconden te gaan, had CJ McCollum nog een shotkans voor de overwinning. De driepunter ketste echter van de ring af, waardoor de eindstand werd bepaald op 96-100 in het voordeel van Miami Heat.

Williamson hoopt binnen een paar weken weer terug te keren op het veld, hij kampt nog met een lichte hamstringblessure.

Lakers winnen na onmogelijke comeback
Los Angeles Lakers heeft na een ongekende comeback in de tweede helft Portland Trail Blazers weten te verslaan. Met rust stonden de Lakers nog 25 punten achter, maar in het derde kwart kwam de ploeg van Lebron James met rasse schreden dichterbij. Al in het begin van het vierde kwart namen de Lakers een voorsprong gaven die niet meer uit handen, de ploeg uit LA versloeg de Trailblazers uiteindelijk met 112-121.

“Jullie zoeken zelf maar uit hoe jullie dit gaan oplossen”, had Lakers-coach Darvin Ham gezegd in de kleedkamer, na een dramatisch tweede kwart. Hij liet het daarbij en stormde direct de kleedkamer uit, waarna de 34-jarige Pat Beverly besloot een praatje te houden.

“Jullie moeten begrijpen dat wij het geluk hebben met sport onze families kunnen onderhouden”, sprak Beverly. “We hebben een levensstandaard waar de meeste mensen alleen van mogen dromen.”

Of het de speech van Beverly was, de woede van Ham, of iets anders, dat blijft in het midden. Maar aan het einde van het derde kwart hadden de Lakers de achterstand teruggebracht tot drie punten verschil.

LeBron James scoorde 20 van zijn 37 punten tijdens de wederopstanding in de tweede helft en werd daarmee topscorer van zijn ploeg. Ook Thomas Bryant was erg waardevol voor de Lakers met 14 rebounds en 31 punten, waarvan de belangrijkste in de laatste paar minuten.