<
>

Celtics verslaan Warriors in spectaculair duel

In de NBA heeft Boston Celtics een spannende wedstrijd tegen Golden State Warriors met 121-118 gewonnen. De wedstrijd, een herhaling van de finale in 2022, werd lang gedomineerd door de Warriors. In het vierde kwart kwamen de Celtics echter gelijk en dwongen een overtime af. In de overtime waren de Celtics de beste en kon de ploeg uit Boston de achtste zege op rij in de NBA boeken.

De Celtics tegen de Warriors is niet alleen een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams, maar natuurlijk ook die tussen sterspelers Jayson Tatum en Steph Curry. De twee hadden er zin in en begonnen de wedstrijd fantastisch. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam ook van Curry die een bal van half court door de basket wist te gooien. Curry zou uiteindelijk 29 punten maken en kreeg daarbij ook de nodige hulp van medespeler Klay Thompson en Jordan Poole (allebei 24 punten).

De Warriors hadden na het derde kwart een voorsprong van zeven punten en leken de betere ploeg. In het vierde kwart stortte het allemaal echter in bij de ploeg uit San Francisco. Boston nam het initiatief over en aan de hand van Tatum (34 punten) en Al Horford (20 punten) kwamen de Celtics in het vierde kwart weer gelijk. In overtime bleven de ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar waren de Celtics net wat efficiënter. Tatum maakte vlak voor tijd een belangrijke driepunter en zag zijn ploeg die voorsprong niet meer weggeven.

Door de zege staan de Celtics nog altijd stijf bovenaan in de Eastern Conference, Golden State Warriors staat achtste in de Western Conference.