<
>

Grizzlies in spektakelstuk langs Cavs: 115-114

Memphis Grizzlies heeft na een spectaculair slot met 115-114 van Cleveland Cavaliers gewonnen. Steven Adams was zestien seconden voor tijd de matchwinner. De 2.11 meter lange speler uit Nieuw-Zeeland kon een misser van Ja Morant in de rebound binnentikken.

Het was de elfde zege op een rij (een evenaring van het record van vorig seizoen) en het was bovendien de elfde keer op een rij dat de Grizzlies 115 punten of meer wisten te maken. Desmond Bane was tegen de Cleveland Caveliers de topscorer met 25 punten, sterspeler Morant was goed voor 24 punten.

Met nog vijf seconden op de klok had Dillon Brooks misschien wel de belangrijkste actie van de wedstrijd. Hij blokte het schot Darius Garland, die de wedstrijd kon beslissen met een driepunter. "Hij probeerde me te omzeilen, maar gelukkig kon ik een blok maken", zei Brooks na afloop.

Morant was lovend over matchwinner Brooks. "Hij bezorgde ons de overwinning. Hij heeft gedaan wat hij het hele seizoen al doet."

De Grizzlies maken een uitstekend seizoen door. Alleen Denver Nuggets, dat met een wedstrijd meer gespeeld eerste staat in de Western Conference, weet bij te blijven. De Nuggets verloren net als de Grizzlies pas dertien keer.