<
>

Dit zijn de In Alle Staten momenten van 2022

ANP Foto

ESPN In Alle Staten draaide afgelopen jaar op volle toeren wat uiteindelijk prachtige momenten opleverde. Onze analisten hielden alles op de voet in de gaten en kozen allemaal hun meest mooie moment van 2022.

NFL-analist Ronald Buijs: Christian McCaffrey's touchdown triple crown

De touchdown triple crown van Christian McCaffrey was voor Buijs het hoogtepunt van afgelopen jaar in de NFL. "Hij scoorde een touchdown door te gooien, te vangen en door met de bal in de endzone te lopen." En dit allemaal in รฉรฉn wedstrijd. Alleen LaDainain Tomlinson en Walter Payton deden dit eerder. Voor McCaffrey was dit een mooi begin bij San Francisco 49ers, want al in zijn tweede week bij zijn nieuwe club flikte hij deze stunt.

NBA-analist Henk Norel: Luka Doncic schakelt Suns uit in play-offs

Phoenix Suns dacht de volgende ronde van de play-offs 2022 al binnen te hebben met een 3-2 voorsprong op Dallas Mavericks in de best-of-seven series. Voor Luka Donฤiฤ‡ was die zelfverzekerdheid van de Suns extra motivatie om zijn Dallas Mavericks alsnog een ronde verder te krijgen in de play-offs. Zijn strijdlust betaalde uiteindelijk uit: "Doncic maakte gehakt van ze", aldus Norel. En daardoor waren het niet de Suns maar de Mavs die doorgingen naar de Conference Finals waar ze uiteindelijk werden uitgeschakeld door de Golden State Warriors.

NHL-analist Leo Oldenburger: Alex Ovechkin bereikt magische mijlpaal van 800 goals

In de NHL evenaarde Alex Ovechkin de magische lijn van 800 doelpunten. Hij is pas de derde ijshockeyer die dit is gelukt. Hij maakte die goal ook niet zomaar: door een hattrick tegen Chicago Blackhawks bereikte hij de 800. Maar met dit aantal houdt het nog niet op voor de grote ster van het ijshockey. Tegen Winnipeg Jets sloeg hij nog eens twee keer raak en daarmee passeerde hij Gordie Howe op de all-time topscorers lijst, waardoor hij nu uitkomt op de tweede plek. Het record staat op de naam van Wayne Gretzky met 894 doelpunten.

MLB-analist Tom Stuifbergen: de verbroken records in de MLB

In de MLB werd het publiek afgelopen jaar goed verwend met legendarische momenten. Als eerst was het Albert Pujols die zijn 700ste homerun sloeg. De 42-jarige slagman, die afgelopen seizoen terugkeerde naar St. Louis, was er op gebrand om zijn 700ste homerun te slaan en deed dit uitgerekend tegen zijn oude club Los Angeles Dodgers. "Ik denk dat we dit nooit meer gaan meemaken", zegt Stuifbergen. Met dit aantal hebben alleen Barry Bonds (762) Hank Aaron (755) en Babe Ruth (714) meer homeruns geslagen.

Bij Aaron Judge werd er in 2022 een prachtig record op zijn naam geschreven. In de American League sloeg hij afgelopen jaar in een seizoen 62 homeruns, wat nog nooit iemand had bereikt. Hiermee verbreekt hij na 61 jaar het record van Roger Maris. Het zat er op het einde van het seizoen al een tijdje aan te komen dat hij het record ging verbreken, maar drie wedstrijden op een rij liet hij zijn fans in spanning afwachten. Uiteindelijk sloeg hij in Toronto de lang verwachte 62ste homerun.

In Alle Staten moment van Sanne van Dongen

Voor ESPN In Alle Staten presentatrice Sanne van Dongen wordt de Super Bowl als mooiste moment van 2022 gekozen. "Om daar bij te zijn en om het stadion te zien ontploffen in de woestijn van LA was ondenkbaar." De Los Angeles Rams wonnen voor de tweede keer in de geschiedenis de Super Bowl, ten nadele van Cincinnati Bengals (23-20). Voor ruim 70.000 toeschouwers maakte de Rams het waar, maar daarvoor moest nog wel een 13-20 achterstand uitgewist worden.

In Alle Staten moment van Mart Smeets

Het afgelopen jaar was het bij Mart Smeets vooral Los Angeles Lakers die hem opviel. "Het is een rommelende eenheid waar je koppijn van krijgt", aldus Smeets. De club heeft topsterren zoals LeBron James, Russell Westbrook en Anthony Davis, maar hebben een dramatisch seizoen achter de rug en ook in het huidige seizoen wil het nog niet lukken. Uit 35 wedstrijden van dit seizoen, wisten ze er maar veertien te winnen. "Dat is heel vreemd. Ik zou zeggen: Doe daar wat aan."