<
>

Tatum verslaat Doncic, onverwachte uitblinker bij de Warriors

Boston Celtics heeft zich in de NBA snel hersteld van de nederlaag tegen Chicago Bulls. De Celtics versloegen Dallas Mavericks met 125-112. De ploeg uit Boston zag maandag in Chicago een reeks van negen gewonnen wedstrijden eindigen, maar herpakte zich tegen de Mavericks.

Boston Celtics boekte voor eigen publiek de veertiende zege van het seizoen. Daar staan vier nederlagen tegenover. Jayson Tatum blonk bij de thuisclub uit met 37 punten en 13 rebounds. Bij Dallas Mavericks gooide topscorer Luka Doncic 42 punten bij elkaar, maar de Sloveen kon de achtste nederlaag niet voorkomen.

Milwaukee Bucks, na Boston Celtics de best presterende ploeg dit seizoen, moest het ook afleggen tegen Chicago Bulls. Het werd 118-113 voor de Bulls, die maandag met 121-107 hadden gewonnen van de Celtics. Ondanks de twee knappe zeges staat de club uit Chicago na een wisselvallige start van het seizoen onderin de middenmoot. DeMar DeRozan tekende tegen de Bucks voor 36 punten. Dat aantal haalde Giannis Antetokounmpo ook bij de verliezende ploeg.

Wiggins met Warriors langs Clippers
Golden State Warriors heeft voor een kleine verrassing gezorgd in de NBA. De Warriors hebben niet per se een slechtere selectie dan de Clippers, maar de ploeg uit LA verkeerde in een veel betere vorm dan de ploeg uit San Francisco. Door een goede tactiek waren de Warriors uiteindelijk met 124-107 te sterk voor de Clippers.

De Warriors zorgden ervoor dat alle aandacht uitging naar sterren Stephen Curry en Klay Thompson. Hierdoor was er veel ruimte voor Andrew Wiggins, die zich tot uitblinker ontpopte. Wiggins maakte uiteindelijk 31 punten, zijn beste score van het seizoen. Daartegenover was bij de ploeg uit LA Marcus Morris Sr de best scorende speler met slechts 18 punten. De Clippers misten sterspeler Kawhi Leonard met een verstuikte enkel. Het is nog niet duidelijk wanneer hij terug kan keren.