<
>

Irving beleeft succesvolle comeback, weg omhoog ingezet door Warriors

Kyrie Irving is terug bij Brooklyn Nets na zijn schorsing voor het promoten van een antisemitische film. In een spannende wedstrijd tegen Memphis Grizzlies wonnen de Nets uiteindelijk met 127 - 115. Irving nam 14 punten voor zijn rekening bij zijn comeback.

Irving mocht acht wedstrijden niet meedoen als straf voor een bericht op zijn sociale media waarin hij een film met antisemitisch gedachtegoed promootte. Coach Jacque Vaughn van de Nets was blij dat hij Irving weer kon inzetten. "Mijn boodschap aan hem was dat hij zich vanaf nu moet concentreren op basketbal. Daar gaat het om", aldus Vaughn.

Golden State Warriors lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Houston Rockets werd vannacht met 127 - 120 verslagen. Nadat de Warriors maar drie van de eerste tien wedstrijden wonnen, hebben ze inmiddels na vijf van de laatste zeven wedstrijden als winnaar het stadion verlaten.

Onmisbaar
Klay Thompson en Stephen Curry waren vannacht in het Toyota Center in Houston onmisbaar voor de Warriors. Met een seizoenrecord van 41 punten liet Thompson een uitstekende prestatie zien. Na een wat moeizaam begin kwam ook Curry los: hij kwam uit op 33 punten.

Het verlies voor de Rockets betekent een negatief record aldaar: nooit eerder haalde een club in de Western Conference maar 3 overwinningen uit de eerste 17 wedstrijden.

Andere uitslagen
Sacramento Kings - Detroit Pistons 137 - 129
Washington Wizards - Charlotte Hornets 106 - 102
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 113 - 87
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 97 - 98
LA Lakers - San Antonio Spurs 123 - 92