<
>

Herboren McCollum leidt Pelicans naar zege op Grizzlies

C.J. McCollum scoorde 14 van zijn 30 punten in het derde kwart en leidde New Orleans Pelicans daarmee, ondanks 36 punten van superster Ja Morant, dinsdagnacht naar een 113-102 zege op Memphis Grizzlies.

McCollum was verantwoordelijk voor drie driepunters in het derde kwart, en met zeven driepunters in totaal hielp hij de Pelicans aan een season high van 18 driepunters uit 38 pogingen.

Een grote opluchting voor de 31-jarige Amerikaan, die de laatste wedstrijden in slechte vorm verkeerde. "Ik heb de laatste tijd slecht gespeeld en me slecht gevoeld. Mijn schoten waren belabberd, wat niet normaal is", zei McCollum na afloop.

Pelicans-coach Willie Green zei dat zijn teamgenoten McCollum in de kleedkamer speels te lijf gingen omdat hij zich door zijn slechte vorm heen worstelde. "We maakten allemaal grapjes in de kleedkamer en zeiden: 'Welkom terug'', aldus Green. ''Dat is de C.J. die we gewend zijn te zien. We wisten dat hij zijn oude niveau weer zou oppakken."

Belangrijke overwinning Pelicans
De Pelicans stonden na drie kwartalen op een voorsprong van 89-87 en openden het vierde kwart met een 15-4 run, mede dankzij vijf succesvolle schoten van reserve guard Jose Alvarado, om zo uit te lopen tot 104-91. Dankzij de scorende Brandon Ingram en Larry Nance Jr., die samen goed waren voor 19 punten, trokken de Pelicans de overwinning definitief over de streep.