<
>

NBA: supertalent Holmgren mist rookie-seizoen door blessure

Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Chet Holmgren zal zijn eerste seizoen als NBA-speler aan zich voorbij moeten laten gaan. De rookie van Oklahoma City Thunder raakte op zaterdag geblesseerd tijdens een vriendschappelijk basketbal-duel. Zijn club heeft inmiddels bekendgemaakt dat Holmgren door een fractuur in zijn rechtervoet zijn eerste seizoen als NBA-speler volledig zal missen.

De tweede keus op de afgelopen NBA draft en misschien wel het grootste talent in de NBA op dit moment, raakte geblesseerd tijdens een pro-am wedstrijd. Een demonstratiewedstrijd waarin professionele- en amateurbasketballers samenkomen om technieken uit te wisselen en terug te geven aan de gemeenschap dat geen geld heeft om naar NBA-wedstrijden te gaan. Holmgren wilde tijdens die wedstrijd LeBron James verdedigen, maar kwam daarbij verkeerd neer en kon de wedstrijd niet hervatten. Na onderzoek is gebleken dat het om een lisfranc fractuur gaat. Een breuk tussen de voorvoet en het middenvoetsbeentje in. Normaal gesproken kan een speler na twaalf weken aan zijn herstel gaan werken, maar in ergere gevallen kunnen er geen richtlijnen aan de blessure worden gegeven.

Voor Oklahoma komt de blessure als een enorme klap. Zij gebruikten hun eerste keus op de draft om Holmgren binnen te halen en hoopten daarmee te bouwen aan de toekomst. Tijdens de NBA Summer League eerder deze zomer kwam Holmgren tot een gemiddelde van 14 punten en 8.4 rebounds per wedstrijd. Om dat niveau ook op het hoogste niveau te kunnen gaan tonen moet de 20-jarige center nog even wachten. Een behoorlijke klap, zeker na zijn eerdere uitspraken dat hij met twee maanden de beste speler in de competitie zou zijn. Dat zit er nu dus niet meer in.