<
>

Durant blijft in Brooklyn: akkoord met de Nets bereikt

ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Algemeen directeur van Brooklyn Nets, Sean Marks, heeft aangegeven dat Kevin Durant niet gaat vertrekken deze zomer. Daarmee komt een einde aan de transfersoap nadat Durant eind juni zijn vertrekwens aankondigde.

"Steve Nash (hoofdcoach van de Nets) en ik hebben met Kevin Durant en Rich Kleiman gesproken", zo geeft Marks aan. Daarin heeft hij een overeenstemming bereikt met de sterspeler van de ploeg en diens zaakwaarnemer. "We hebben besloten door te gaan met onze samenwerking. We focussen ons op het basketbal met een gezamenlijk doel in gedachte: een team bouwen dat een kampioenschap naar Brooklyn kan brengen."

Afgelopen seizoen werden de Nets al vroeg uitgeschakeld in de play-offs. Na de clean sweep door Boston Celtics besloot Durant te willen vertrekken na twee seizoenen in Brooklyn. Eerder vertrok James Harden al naar Philadelphia 76ers en ook de derde grote speler, Kyrie Irving, leek op weg naar de uitgang. Daarmee zou het drama van Brooklyn compleet zijn. Volgens de laatste berichten gaat Irving, net als Durant, gebruik maken van zijn contractverlenging. Daarmee is de kans heel groot dat beide spelers samen met Ben Simmons aan een nieuw tijdperk voor de club gaan bouwen.

Opvallend aan de contractverlenging van Durant is dat hij volgens betrouwbare bron aan de eigenaar van Brooklyn Nets zou hebben aangegeven dat hij alleen zou blijven als Marks en Nash zouden worden ontslagen. Nu gaat toch zijn hernieuwde contract in, zonder dat de algemeen directeur en hoofdcoach vertrokken zijn. Zijn nieuwe contract bindt Durant voor vier jaar aan de ploeg en levert hem een totaal van 198 miljoen dollar op.