<
>

Alex Antetokounmpo: Derde telg uit Antetokounmpo-familie neergestreken bij Milwaukee Bucks

ANP Foto

Wisconsin Herd, het G League-team van de Milwaukee Bucks, haalde Alex Antetokounmpo binnen op Trade on Monday, waardoor de jongste Antetokounmpo-broer in dezelfde organisatie komt als zijn broers Giannis en Thanasis. Zowel Giannis als Thanasis is actief bij de Bucks in de NBA.

Antetokounmpo speelde in het seizoen 2021-2022 al 15 wedstrijden voor het G League-team van de Toronto Raptors. Hij moet zijn NBA-debuut nog maken, maar vormde een driekoppig team met Giannis en Thanasis voor de 2022 NBA All-Star Skills Challenge in Cleveland.

De 2,03 meter lange Antetokounmpo, die volgende maand 21 wordt, ging naar de middelbare school in Milwaukee en behaalde twee keer de all-state honors voordat hij na de middelbare school vertrok om in Europa te gaan spelen. Hij speelde één seizoen in het buitenland voordat hij in de G League belandde in 2021.

Geen unicum, wel bijzonder
Broers die in de Amerikaanse profsporten samen optreden, daar zijn volle lijsten van te maken. Naast de familie Antetokounmpo is zo ook de familie Thompson een zeer befaamde familie vol topsporters. Onze columnist Mart Smeets ging er in zijn column Mart's Madness dieper op in.