<
>

Boston Celtics in gesprek met Nets over Kevin Durant

Kevin Durant en Jaylen Brown tegenover elkaar in de 2022 NBA play-offs Getty Images via AFP

Brooklyn Nets en Boston Celtics zijn in onderhandeling over een mogelijke transfer van Kevin Durant. Daarvoor moeten de Celtics wel diep in de buidel tasten, want zij zouden daarvoor hun eigen sterspeler Jaylen Brown moeten opgeven. Dat melden bronnen aan ESPN.

Boston Celtics heeft aangegeven dat een trade met daarin Jayson Tatum sowieso niet gaat gebeuren. Brown, afgelopen seizoen na Tatum topscorer bij de Celics, zou daarentegen wel over te onderhandelen zijn. Het onderhandelingspakket waar de teams over spreken draait voornamelijk om de 25-jarige Brown, maar daarbij zouden de Nets ook een handjevol draft picks moeten afstaan.

Afgelopen seizoen veegden de Celtics nog de vloer aan met het sterrenensemble van Brooklyn Nets. In de eerste ronde van de NBA play-offs werd het 4-0 voor Boston. Kevin Durant en Kyrie Irving konden na een turbulent seizoen geen vuist maken. Het drietal Jayson Tatum, Jaylen Brown en Marcus Smart waren de dragende krachten van de Celtics, die uiteindelijk wisten door te stoten naar de NBA Finals.

De ondertussen 33-jarige Durant gaf vorige maand aan te willen vertrekken bij Brooklyn Nets. Sindsdien is bekend geworden dat Miami Heat, Phoenix Suns en Toronto Raptors serieuze interesse hebben. Daar is dus nu de finalist van afgelopen seizoen Boston Celtics bijgekomen.

Durant heeft nog een contract voor vier jaar, waarin hij 198 miljoen dollar gaat verdienen. Door dat enorme contract moeten teams die interesse hebben in de twaalfvoudig All-Star ook genoeg ruimte hebben in de cap space. Het salarisplafond waaraan ieder NBA-team moet voldoen.