<
>

James Harden verlengt met speciale clausule bij Philadelphia 76ers

Pro Shots

James Harden heeft een nieuw, tweejarig contract getekend bij de Philadelphia 76ers, zo melden bronnen aan ESPN. Het contract heeft een waarde van 68,6 miljoen dollar en bevat een ontsnappingsclausule waarin Harden na een jaar gratis kan vertrekken naar een andere club.

Het eerste jaar strijkt Harden gegarandeerd 33 miljoen dollar op. Het tweede seizoen zou hier nog eens 35,6 miljoen dollar bij komen. Harden heeft de mogelijkheid het tweede contractjaar te weigeren en als free agent op zoek te gaan naar een nieuwe club in de NBA.

Harden bewijst 76ers dienst met salarisverlaging
Harden, die in eerste instantie een aanbieding van 47,4 miljoen dollar voor één seizoen afwees, zorgt met zijn salarisverlaging voor meer ruimte in het salarishuis van de 76ers. Hierdoor was de ploeg uit Philadelphia in staat om P.J. Tucker en Danuel House jr. als free agent-players te contracteren. Daarnaast werd De’Anthony Melton, gedraft door de Memphis Grizzlies, geruild met Danny Green.

In Philadelphia wordt de 10-voudig NBA All-Star herenigd Daryl Morey, voormalig general manager van de Houston Rockets. Met zijn toegift bewijst Harden de 76ers een dienst. In een gesprek met Morey liet hij weten ‘zijn steentje te willen bijdragen om het team te kunnen versterken en de kans op een kampioenschap te vergroten.’