<
>

Tony Parker: "Wembanyama volgend jaar Nr 1 pick in de NBA Draft"

Tony Parker weet het zeker. Viktor Wembanyama wordt volgend jaar als eerste geselecteerd in de NBA Draft. De 18-jarige Fransman wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie. Met zijn unieke combinatie van lengte, een goed schot en dribbelvaardigheden, heeft Wembanyama ongekend veel potentie.

Wembanyama speelde afgelopen twee jaar voor ASVEL Villeurbanne, waar Parker mede-eigenaar van is. Daar speelde de twee meter en twintig centimeter lange Wembanyama zowel in de Franse Pro-A, als in de befaamde Euroleague.

Aankomend jaar, hoogstwaarschijnlijk Wembanyama’s laatste jaar in Europa, komt hij uit voor Boulogne-Levallois Metropolitans ‘92. Een club uit Parijs dat eveneens uitkomt in de Pro-A, maar niet in de Euroleague.

Wembanyama kreeg aanbiedingen van over de hele wereld, maar koos dus vrij opmerkelijk voor Metropolitans. Mogelijk is de keuze van Wembanyama beïnvloedt door de coach van de ploeg uit Parijs.

Want Metropolitans wordt gecoacht door Vincent Collet, die ook de bondscoach is van Frankrijk. Collet staat bekend om het ontwikkelen van jonge spelers. Zo werkte hij ook met Nicolas Batum bij Le Mans, voordat Batum gedraft werd in 2009.

Sanne van Dongen sprak uitgebreid met Tony Parker over actuele zaken in de NBA. Meer zie je binnenkort in ESPN In Alle Staten dat elke dinsdag om 19:00 uur te zien is op ESPN.