<
>

NBA: Miles Bridges aangeklaagd voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Bridges (24) wordt verdacht van huiselijk geweld en kindermishandeling. Getty Images via AFP

Charlotte Hornets forward Miles Bridges wordt verdacht van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat heeft de rechtbank van het district Los Angeles dinsdag bekendgemaakt. De 24-jarige topscorer van de Hornets werd eind juni opgepakt in Los Angeles, maar kwam niet veel later op borgtocht vrij.

Een paar dagen nadat Bridges werd opgepakt plaatste de moeder van zijn kinderen, Mychelle Johnson, een statement op Instagram. Daarin vertelde zij niet langer te willen zwijgen en waren verschillende foto’s te zien van haar verwondingen en haar medisch rapport. Johnson zou gewurgd zijn, een hersenschudding en een gebroken neus hebben opgelopen, voor het oog van de kinderen. Het bericht is later weer van Instagram verwijderd

In het bericht noemde Johnson de naam van Bridges niet, maar gaf ze aan dat ze niet meer toelaat dat iemand weg kan komen met het misbruik en het traumatiseren van de kinderen.

Midden in contractonderhandelingen
Zowel Charlotte Hornets als de NBA hebben aangeven zich bewust te zijn van de ernst van de aanklacht, maar omdat het bij de rechter ligt er geen uitspraken over te kunnen doen.

De club van eigenaar Michael Jordan had Bridges net voordat hij werd gearresteerd contractverlenging aangeboden. De Hornets hadden tot 30 juni om Bridges een nieuw contract aan te bieden, anders zou Bridges een unrestricted free worden. Met die status is Bridges vrij om met iedere club te onderhandelen.

De Hornets boden Bridges een dag voor de deadline contractverlenging aan. Diezelfde dag werd bekend dat hij was opgepakt.

Bridges beleefde afgelopen jaar zijn beste seizoen tot nu toe in de NBA. In zijn vierde seizoen scoorde hij meer dan 20 punten gemiddeld per wedstrijd en was daarmee topscorer van de Hornets.

De NBA zou al voordat er een uitspraak is gedaan door de rechtbank Bridges kunnen schorsen. In de CAO van de NBA is opgenomen dat veroordeling door de rechtbank niet nodig is om het NBA-beleid omtrent mishandeling te schenden. Daardoor zou de NBA-commissaris zonder veroordeling kunnen besluiten Bridges uit te sluiten van alle NBA-activiteiten en faciliteiten.