<
>

Trendon Watford MVP Summer League finale

Naast het Summer League-kampioenschap levert Portland Trail Blazers ook de MVP. De 21-jarige Trendon Watford maakte de meeste indruk de afgelopen weken.

In de finale van de Summer League kwam Watford tot 19 punten en 7 rebounds. Over de gehele zomerse oefencampagne imponeerde de twee meter en zes centimeter lange Watford, maar in de finale deed hij er nog een schepje bovenop. De jury verkoos hem unaniem tot MVP.

Watford deed vorig jaar al mee aan de NBA Draft, maar werd door geen enkel team geselecteerd. Na een succesvol trainingskamp bij de Trail Blazers bood de ploeg uit Portland hem alsnog een contract aan.

Toen de Trail Blazers geen kans meer hadden om de play-offs te bereiken kregen bankspelers en jonge talenten veel speelminuten, waaronder Watford.

225 miljoen dollar voor Lillard
De Blazers beloonden hun sterspeler Damian Lillard begin deze maand met een max-extension contract. Het betekende dat Lillard tot 2027 in dienst staat van de club en in totaal 225 miljoen Amerikaanse dollar gaat verdienen. Daarmee onderstreept Portland dat het verder wil bouwen aan een kampioenswaardige ploeg, met Lillard als hun hoeksteen.

Het ontwikkelen van jong talent als Watford is daarom een belangrijk aspect in de strategie van de Blazers de aankomende jaren.