<
>

Toekomst Golden State ziet er goed uit

Waar sterren als Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green nog volop nagenieten van het kampioenschap in de NBA staan de grote talenten van Golden State alweer een aantal wedstrijden op de vloer in de Summer League en daar blijkt dat de toekomst er prachtig uitziet voor de Warriors.

Een van die aanstormende talenten is Jonathan Kuminga. Hij is slechts 19 jaar oud maar kwam afgelopen seizoen al zeventig wedstrijden in actie voor de Warriors. Tijdens de Summer League maakt hij opnieuw veel minuten en zien we ook Moses Moody en James Wiseman regelmatig aan het werk.

Wiseman

Afgelopen nacht namen Kuminga en Wiseman de jonge ploeg, ondanks een nederlaag, grotendeels bij de hand tegen Oklahoma City Thunder. Wiseman is bezig aan zijn derde seizoen bij de Warriors maar miste het volledige kampioensjaar vanwege een zware knieblessure en kwam daarvoor nog weinig in actie. Tegen de Thunder was hij goed voor 14 punten, 7 rebounds, 2 assists en 1 block. Wiseman was bij de les en schoot vanuit het veld met scherp: 4 uit 6.

Ook interessant is de ontwikkeling van Kuminga. Die werkt deze zomer hard aan zijn jumpshot om nog completer te worden. Tegen Oklahoma toonde hij progressie, specifiek met dat schot. Al was zijn effectiviteit in totaal met 5 uit 15 vanuit het veld niet bijzonder. Kuminga kwam uit op 16 punten, 4 rebounds en 5 assists.

Moses Moody speelde vannacht niet maar kwam tijdens de Summer League tot gemiddeld 27.5 punt per wedstrijd. Alleen Cam Thomas van de Brooklyn Nets schoot gemiddeld een half punt meer raak.

De drie grootste talenten van Golden State speelden afgelopen week voor het eerst met zijn drieën - tegen Boston Celtics - en daarmee kreeg de staf van de Warriors een mooi inkijkje in de toekomst. De drie laten gedurende de Summer League bij vlagen geweldige dingen zien. Dat de Warriors slechts één van de vier duels gewonnen hebben is bijzaak. Golden State kan de komende jaren met een gerust hart doorbouwen om ook in de komende jaren een dominante factor in de NBA te blijven.