<
>

Summer League strijd van de draftpicks: Murray beter, Holmgren wint

In de Summer League heeft Oklahoma City Thunder de wedstrijd tegen Sacramento Kings gewonnen met 86-80. Keegan Murray was met 29 punten de uitblinker van de avond en liet daarmee Chet Holmgren achter zich. Met Murray en Holmgren stonden de nummers twee en vier van de afgelopen draft tegenover elkaar.

Keegan Murray

Keegan Murray heeft zich vanaf het begin van de Summer League laten zien. In de eerste twee wedstrijden verzamelde de aanvaller 35 punten en 17 rebounds. Ook de LA Lakers en Indiana Pacers kregen alle hoeken van het veld te zien. Tijdens de wedstrijd tegen Orlando Magic ontmoette Murray de eerste keus van de draft, Paolo Banchero. Beide power forwards maakten er een waar spektakel van door een gecombineerde 43 punten, 15 rebounds en 8 assists af te leveren.

Met de wedstrijd tegen Holmgren werd er dan ook opnieuw vuurwerk verwacht op het veld. Dat werd waargemaakt. Waar Holmgren mooie dingen liet zien, maar niet altijd even aanwezig was, gold dat niet voor Murray. Hij was de center van de Thunder meermaals te slim af. Met mooie dunks en driepunters kwam Murray maar liefst tot 29 punten en 7 rebounds.

"Murray is van ontzettend hoog niveau. Zeker voor een jongen van zijn leeftijd", zei Kings-coach Mike Brown over zijn rookie. Daarmee is de draftkeuze bij de ploeg goed bevallen. In eerste instantie leek Jaden Ivey naar Sacramento te gaan, maar na zijn uitspraak dat Sacramento niet het ergste zou zijn wat hem kon overkomen, kozen de Kings toch voor een meer gemotiveerde speler. Detroit Pistons, die Murray eigenlijk op het oog hadden en nu voor Ivey konden gaan, zouden de draft volgens experts gewonnen hebben, maar zullen nu toch ook jaloers kijken naar de prestaties van Murray.

Chet Holmgren

Ook voor Chet Holmgren begon de Summer League spectaculair. Met 34 punten en 19 rebounds in de eerste twee wedstrijden was de waarde van de boomlange center direct bewezen. Ook in zijn vierde wedstrijd, tegen Orlando Magic, liet Holmgren zich zien met nog eens 16 punten en 10 rebounds. In de gewonnen wedstrijd tegen Sacramento Kings vielen de statistieken tegen, maar waren de acties van het toptalent wel van grote schoonheid. Daarmee doet Holmgren eer aan de claim dat hij het grootste talent van de afgelopen draft is.

Ondanks dat Holmgren minder aanwezig was tegen de Kings, wist Oklahoma City toch de winst uit het vuur te slepen. Liefst vijf spelers kwamen tot de dubbele cijfers op het scorebord. Aan de andere kant kreeg Murray slechts van twee andere spelers dezelfde hulp aan de kant van Sacramento Kings.