<
>

Paolo Banchero mag resterende wedstrijden NBA Summer League overslaan

De first pick in de afgelopen NBA Draft heeft zich voldoende bewezen. Zijn ploeg, Orlando Magic, heeft besloten dat hij de rest van de Summer League aan zich voorbij kan laten gaan.

Na twee wedstrijden dominantie van Paolo Banchero werd duidelijk dat hij klaar is voor de NBA. Gemiddeld was de guard goed voor meer dan 20 punten per wedstrijd, waarna Magic-coach Jamahl Mosley het genoeg vond. “Ik wil andere jongens de kans geven om te spelen, zodat zij ook kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben”, zei Mosley over de beslissing. “Dat is waar de uiteindelijk Summer League voor is.”

Pippen Jr gaat vader achterna

Scotty Pippen Jr. heeft na een goede reeks in de Summer League een contract afgedwongen in de NBA. Pippen Jr, zoon van Chicago Bulls legende Scottie Pippen, werd bij de afgelopen NBA Draft door geen enkele ploeg gekozen. Via de Summer League hoopte hij alsnog een contract in de wacht te slepen. De LA Lakers gaven Pippen Jr. een kans, die hij met beide handen aangreep.

Ook de zoon van Shaquille O’Neal probeert op deze manier alsnog de NBA te bereiken. Na vier jaar college werd Shareef O’Neal niet gekozen in de NBA Draft. Ook hij heeft een kans gekregen in het Summer League team van Los Angeles Lakers. O’Neal heeft tot nog toe weinig indruk gemaakt, maar heeft nog tot en met zondag om zijn kwaliteiten te laten zien in de NBA Summer League.