<
>

Steph Curry fenomenaal in cruciale vierde finalewedstrijd

Golden State Warriors heeft een belangrijke overwinning gepakt in de finaleserie tegen Boston Celtics door de vierde wedstrijd te winnen en daarmee de stand opnieuw gelijk te trekken. In Boston ging het tot ver in laatste kwart gelijk op, totdat Stephen Curry met negen punten op rij de wedstrijd besliste in het voordeel van zijn ploeg. De 107-97 overwinning zorgt ervoor dat de stand weer 2-2 gelijkstaat in de best-of-seven-serie.

In het eerste kwart volgen de runs elkaar op. De eerste minuten zijn voor de Celtics, maar de Warriors herpakken zich snel via twee driepunters van Curry. Als aan de start van het tweede kwart Jordan Poole ook twee driepunters achter elkaar benut, vlucht Boston Celtics in een time-out om de schutters van Golden State af te laten koelen. Net als de eerste drie finalewedstrijden blijven de teams dichtbij elkaar. In het tweede kwart wisselen de scores elkaar af en weet geen van beide een gat te slaan.

Wel weet Boston Celtics nu goed uit de kleedkamer te komen. In de eerste drie wedstrijden van de finaleserie waren het keer op keer de Warriors die de tweede helft sterk startten en een voorsprong pakten. Nu kwam de thuisploeg scherp het veld op en behield de voorsprong in de derde periode. De Warriors moeten het vooral hebben van hun sterspeler Curry. Ieder kwart laat hij een schot vanachter de driepuntlijn vallen en daarmee blijft zijn ploeg in de wedstrijd. In totaal legt Curry er 43 punten in en voegt daar 10 rebounds aan toe. Andrew Wiggins komt later in de wedstrijd ook op dreef en zet een nette keurige double-double neer met 17 punten en 16 rebounds.

In het laatste kwart gaat iedereen in de TD Garden er even goed voor zitten. Want voor het eerst in de NBA Finals gaat de wedstrijd richting een spannend slot. Maar ook in de beslissende minuten maakt Curry het waar. Met een driepunter en vier rake vrije worpen gooit hij de wedstrijd op slot en pakken de Warriors de cruciale overwinning.

Met een stand van 2-2 gaat de serie nu weer terug naar San Francisco. Aanstaande maandag is wedstrijd vijf en gaat één van twee finalisten op matchpoint komen.

De tip-off is in de nacht van maandag op dinsdag om 3.00 uur en de gehele wedstrijd is live te zien op ESPN. Aansluitend om 7.00 uur is er een lange samenvatting te zien met een nabeschouwing in Goedemorgen NBA Finals.