<
>

Boston Celtics pakt in eigen huis voorsprong in finaleserie

De Celtics hebben de derde wedstrijd in de NBA Finals weten te winnen, na een sterk laatste kwart. In Boston werd de aanval van Golden State Warriors in vierde kwart aan banden gelegd, door de verdediging van de Celtics. Met die sterke verdediging werd een 116-110 overwinning uit het vuur gesleept en pakt Boston Celtics een 2-1 voorsprong in de best-of-seven-serie.

In het eigen TD Garden zijn het de Celtics die direct het initiatief nemen. Met name Jaylen Brown laat zich vanaf de eerste minuut gelden. Na een kwart staat Brown al op 18 punten, meer dan de rest van zijn team bij elkaar opgeteld. Scores van ver en van dichtbij wisselen elkaar af en zetten de Celtics op een voorsprong van 15 punten verschil.

De Warriors blijven bij door veelal vanuit afgedwongen turnovers te scoren. Maar de ploeg uit Boston blijft aanvallend sterk spelen, waarmee de voorsprong wordt vastgehouden.

Na rust weet Steph Curry het vuur een beetje aan te wakkeren door direct twee driepunters binnen te schieten. Maar de Warriors krijgen maar geen grip op de aanval van de Celtics. Ook pakt Curry zijn vierde persoonlijke fout op en moest daarmee oppassen.

Maar de persoonlijke fouten doen Curry weinig en een paar minuten later staat hij aan de basis van de wederopleving van zijn ploeg. Met drie driepunters, waarvan een four-point-play brengt Curry de Warriors terug in de wedstrijd. Voor het eerst sinds de eerste minuut komen de bezoekers op een voorsprong en daarmee is spanning terug in de wedstrijd.

In het laatste kwart pakten de Celtics de draad weer op en zetten verdediging goed neer. De Warriors vallen terug op moeilijke schoten die ook niet worden benut. Langzaam bouwt Boston Celtics aan de beslissende voorsprong. Als Draymond Green zijn zesde fout oppikt en Curry geblesseerd raakt, haalt Steve Kerr zijn belangrijke spelers naar de kant, om de laatste minuten de bankspelers op te stellen.

Daarmee winnen de Celtics wedstrijd drie en pakken een 2-1 voorsprong in de finaleserie.

Wedstrijd vier wordt LIVE uitgezonden op ESPN in de nacht van vrijdag op zaterdag om 03:00 uur.