<
>

Geweldige Curry leidt comeback Warriors in

Na twee waanzinnige kwarten van Dallas Mavericks leek weinig er in het Chase Center op dat Golden State Warriors de stand in de Western Conference Finales op 2-0 kon zetten in de series. Maar na een ijzersterk derde kwart waarin de kenmerkende 'flurries' werden getoond, rechtte Golden State de rug. Stephen Curry maakte 32 punten met zes driepunters en acht rebounds en was opnieuw de grote man aan de zijde van San Francisco: 126-117.

Niet alleen Curry was aardig bezig voor Golden State. Kevon Looney had een persoonlijk record te pakken met 21 punten en 12 rebounds. Luka Doncic en de Mavericks leidden het grootste deel van de wedstrijd voordat de Warriors hun eerste voorsprong van de avond namen op Otto Porter Jr.'s driepunter na 18 seconden in het vierde kwart. De beslissende driepunter van Porter met nog 7:21 te spelen bracht de stand op 100-92.

Daverende Doncic
Doncic schitterde in het duel met briljant schotwerk en maakte uiteindelijk 42 punten, waarvan 18 in het eerste kwart - twee minder dan zijn totaal in heel Game 1. Zijn driepunter 13 seconden voor rust bracht Dallas met 72-58 voor de pauze. Op Twitter kreeg hij zelfs een shoutout van Oakland's eigen MC Hammer: "Ok jonge Luka. We zien je." Maar de Warriors antwoordden met 25 om 13 punten in het derde kwart om slechts naar een 85-83 achterstand te gaan bij het ingaan van de vierde. Het derde kwart was wat dat betreft typerend voor hoe de Warriors deze play-offs spelen.

Jordan Poole maakte 23 punten vanaf de bank, Wiggins had er 16 en Klay Thompson voegde voor de tweede wedstrijd op rij 15 punten toe. De Mavericks hoefden niet zo veel te zien van Draymond Green, die zijn vijfde overtreding opliep met 6:01 in de derde kwart. Jalen Brunson maakte acht van de eerste 14 punten van Dallas op weg naar uiteindelijk 31 punten. De reeks verschuift naar Dallas voor Game 3 op zondag. Golden State is twee overwinningen verwijderd van een terugkeer naar de NBA Finals, voor de eerste keer sinds vijf opeenvolgende trips van 2015-19.