<
>

Warriors in finale, Celtics-Bucks naar game 7

Golden State Warriors staat in de finale van de Western Conference. De ploeg won met 110-96 van Memphis Grizzlies en boekte daarmee de beslissende vierde zege in de best-of-seven-serie. In de finale gaat Golden State het opnemen tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Phoenix Suns en Dallas Mavericks.

De Warriors en de Grizzlies gingen lang gelijk op in de zesde wedstrijd in de best-of-seven-serie. Aan het einde van het derde kwart was het verschil slechts 1 punt in het voordeel van de Warriors. In het vierde kwart namen sterspelers Klay Thompson (30 punten) en Stephen Curry(29 punten) hun ploeg echter bij de hand.

Memphis kon hier zonder de geblesseerde vedette Ja Morant weinig tegenover stellen, al waren Dillon Brooks (30 punten) en Desmond Bane (25 punten) aardig op schot. Het was echter niet genoeg en Memphis Grizzlies, die de Warriors vorig jaar nog naar huis stuurde tijdens de play-ins, kunnen op vakantie.

Voor Golden State is het afwachten wat Phoenix Suns en Dallas Mavericks doen. Hun zevende wedstrijd in de best-of-seven-serie staat in de nacht van zondag op maandag op het programma.

Game seven voor Celtics en Bucks

Boston Celtics heeft het voor elkaar gekregen om een beslissende game seven af te dwingen in de play-offs van de NBA. In de wedstrijd tegen Milwaukee Bucks werd het 108-95 in het voordeel van de ploeg uit Boston. De zevende wedstrijd wordt zondagavond gespeeld.

Zoals wel vaker was Jayson Tatum de grote man bij Boston. Hij maakte maar liefst 46 punten. ''Hij was ongelofelijk,'' zei Giannis Antetokounmpo na afloop. De Greek Freak was zelf overigens ook behoorlijk op stoom met 44 punten, 20 rebounds en zes assists.

De Celtics waren vooral dominant in het tweede kwart, waarin het acht punten meer maakte dan de Bucks. De statistieken voor game seven spreken in het voordeel van de Celtics, die 24 van de 33 beslissende duels die het speelde in de geschiedenis won. De Bucks wonnen er slechts 3 van de 11.