<
>

76ers met Embiid onderuit, Suns langs Dallas

Miami Heat en Phoenix Suns zijn dicht bij de finale van conference in de play-offs van de NBA. In de halve finale van de Eastern Conference was Miami met 120-85 te sterk voor Philadelphia 76ers. In de Western Conference boekten de Suns een overtuigende zege op Dallas Mavericks: 110-80. De teams leiden nu met 3-2 in de best of seven-serie en hebben aan een zege genoeg voor de conference-finale.

Jimmy Butler was met 23 punten de sterkste man bij Heat. Philadelphia kon geen potten breken, ondanks de beschikking over Joel Embiid, die weer met een gezichtsmasker speelde door zijn gebroken oogkas. Met 17 punten maakte hij wel de meeste punten voor de 76ers. De marge van 35 punten was gelijk aan de grootste tot nu toe in de play-offs van dit jaar, toen Philadelphia Toronto versloeg in de eerste ronde.

Ook werd er een overtuigende zege geboekt door Phoenix, dat het vooral moest hebben van Devin Booker (28 punten) en Deandre Ayton, die tot 20 punten en 9 rebounds kwam. Vooral in de tweede helft ging het hard voor de Suns. Luka Doncic blonk met 28 punten en 11 rebounds opnieuw uit voor de Mavericks, die desondanks niet meer in de buurt van een zege kwamen. The Suns herstelden zich na twee nederlagen en kunnen de serie winnen in Game 6 op donderdag in Dallas.