<
>

Fenomenale Harden brengt 76ers op gelijke hoogte tegen Miami Heat

James Harden heeft met zijn handelsmerk - step-back driepunters - voor een sensatie gezorgd in de NBA play-offs. De superster kwam tot 31 punten en bracht Philadelphia 76ers daarmee tot een 116-108 overwinning tegen Miami Heat. Na twee nederlagen in Philadelphia is er voor de Heat werk aan de winkel als het circus vertrekt naar de Sunshine State.

Een Joel Embiid met een masker speelt ook steeds beter voor de ploeg uit Philly. De boomlange Kameroener kwam tot 24 punten, 11 rebounds en 2 assists en zo lang de Heat The Mask en The Beard niet kunnen bedwingen zijn er serieuze problemen voor Jimmy Butler en zijn manschappen. Butler zelf werd - uiteraard - weer topscorer van het duel. Butler kwam tot 40 punten en is pas de derde Heat-speler met opeenvolgende playoff-wedstrijden boven de 30 punten. Dwyane Wade en LeBron James gingen hem voor.

''Ik denk niet dat we ons beste basketbal hebben gespeeld'', zei Embiid na de wedstrijd tussen de nummers een en vier van de Eastern Conference. Miami won de eerste twee wedstrijden in Miami met Embiid uitgeschakeld door een lichte hersenschudding. De 76ers wonnen thuis de wedstrijden 3 en 4 met Embiid binnen de lijnen. Game 5 is dinsdagavond in Miami.

Suns verspelen voorsprong
De nummer een van het westen heeft eveneens een 2-0 voorsprong weggegeven. Tegen Dallas Mavericks won de ploeg uit Phoenix zijn thuiswedstrijden, maar op bezoek in Texas ging het mis voor Devin Booker en Chris Paul. Dankzij een ijzersterke Luka Dončić wonnen de Mavericks met 111-101. Paul kon zich de nederlaag voornamelijk aanrekenen. De sterspeler van de Suns liep al vroeg in het vierde kwart tegen zijn zesde fout aan, waardoor hij het veld moest verlaten. De Sloveen maakte gretig gebruik van zijn afwezigheid.

Dallas begon erg sterk aan het duel met 37-25 na het eerste kwart en gaf die voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Dončić kwam tot 26 punten, 11 assists en 7 rebounds en Dorian Finney-Smith maakte 24 punten voor de Mavs. Booker kroonde zich tot topscorer van het duel met 35 punten en 7 assists.

Paul moest het veld verlaten nadat een van zijn overtredingen op Dončić was gemaakt. ''Ik zag dat hij voor de rebound ging en ik was verrast'', zei Dončić na afloop. ''Hij zei tegen me: `Duwde ik je zo hard?' Ik zei: `Nee, niet zo hard. Maar het was een slim spel.' En hij zei, 'Ja, ik weet het', besloot de Sloveen.

Fan valt familie Paul lastig
Na de wedstrijd ging het ook over het incident rondom de familie van Paul, waarbij een fan zich misdroeg. Op Moedersdag waren de moeder, vrouw en kinderen van Paul aanwezig voor wedstrijd vier. Volgens ESPN-verslaggever Dave McMenamin werd Paul's moeder constant lastiggevallen en kreeg zijn vrouw een duw, waar de kinderen bij waren. Het gezin voelde zich onveilig en uiteindelijk is de fan uit de American Airlines Arena verwijderd. Paul kreeg het incident mee en riep de fan na, terwijl hij naar de uitgang werd geëscorteerd.

Na de wedstrijd liet Paul weten wat hij van het incident vond via Twitter: "Spelers krijgen boetes als we iets tegen fans zeggen, maar de fans kunnen onze families lastigvallen. Onzin!"

Dallas Mavericks noemde het incident "onacceptabel" en de organisatie gaf aan dat dit gedrag niet wordt getolereerd.