<
>

Terugkeer Embiid levert 76ers direct zege op, Mavericks winnen van Suns

In de tweede ronde van de play-offs in de NBA hebben Philadelphia 76ers en Dallas Mavericks de spanning weer terug gebracht. Joel Embiid, die zijn rentree maakte bij de 76ers, speelde direct een belangrijke rol in de zege op Miami Heat.

De ploeg uit Miami koesterde een 2-0 voorsprong in aanloop naar het derde duel met de 76ers. Embiid trad tegen Miami aan met een op maat gemaat masker. Hij liep tegen Toronto Raptors een hersenschudding op nadat hij in aanraking was gekomen met de elleboog van Pascal Siakam. Ook zijn oogkas raakte beschadigd.

De Kameroener kon zijn ploeg nog niet dragen zoals hij dat het hele seizoen al had gedaan. Maar met achttien punten en elf rebounds had Embiid een wezenlijke bijdrage in de 99-79 zege op Miami. Danny Green en Tyrese Maxey waren beiden goed voor 21 punten. Aan de zijde van Miami was Jimmy Butler de meest scorende speler met 33 punten.

Het vierde duel tussen Philadelphia 76ers en Miami Heat wordt zondag afgewerkt in Philadelphia.

Mavericks verkleinen achterstand op Suns

De verhoudingen tussen Dallas Mavericks en Phoenix Suns lagen dichter bij elkaar. Mavericks-ster Luka Doncic zag Jalen Brunson uitblinken met 28 punten. Doncic was zelf goed voor 26 punten. In een gelijkopgaande wedstrijd legde de thuisploeg in het eerste kwart de basis voor de overwinning. Mede door sterk verdedigen van Reggie Bullock wisten de Mavericks de voorsprong in het laatste kwart vast te houden.

Met een 103-94 overwinning op de Suns hebben de Mavericks de druk weer neergelegd bij de ploeg uit Phoenix. In de best of seven behoudt Phoenix Suns een 2-1 voorsprong ten opzichte van Dallas Mavericks. Wedstrijd nummer vier staat zondag op het programma in Dallas.