<
>

Morant neemt Grizzlies bij de hand tegen Timberwolves

De onverwachte nederlaag in de eerste wedstrijd van Memphis Grizzlies tegen Minnesota Timberwolves leverde vooral verbazing op, want de Grizzlies zijn als nummer twee van het westen het hele seizoen al beter dan dat ze in de eerste wedstrijd van de First Round hebben laten zien. In de tweede wedstrijd namen ze revanche, en dik ook. Onder leiding van smaakmaker Ja Morant won de ploeg uit Memphis met 124-96.

Terwijl het eerste kwart nog ontzettend spannend was met een score van 33-32 liepen de Grizzlies vervolgens uit. Morant nam zijn ploeg bij de hand en werd topscorer van het duel met 23 punten, 9 rebounds en 10 assists. Desmond Bane kwam tot 16 punten, 4 rebounds en 4 assists. Jaren Jackson Jr. voegde namens de Grizzlies ook nog 16 punten toe. Verder kwamen er nog vier Grizzlies tot 10 punten of meer.

De Timberwolves, die via de play-ins een plaats in de play-offs afdwongen, zagen Anthony Edwards en Karl-Anthony Towns vorig duel schitteren, nu kwam Edwards tot 20 punten en Towns tot 15 punten. Met name in het tweede en vierde kwart viel het tegen met 17 en 19 punten voor de ploeg uit Minnesota.

Suns ten onder
Phoenix Suns is als een van de favorieten in het westen tegen een onvoorzien probleem aangelopen. Na een makkelijke 110-90 overwinning in de eerste wedstrijd met New Orleans Pelicans ging het in de tweede wedstrijd mis. Door een geweldig derde en vierde kwart wonnen de Pelicans met 114-125 in Phoenix.

Brandon Ingram was de absolute topscorer van het duel met 37 punten, 11 rebnouds en 9 assists. De Pelicans-forward troefde daarmee Devin Booker van de Suns af die tot 31 punten kwam. Dat Booker tot dat puntenaantal kwam was opvallend, gezien het feit dat hij na 25 speelminuten uitviel met een hamstringblessure. Halverwege het duel waren het de Suns die nog op een voorsprong stonden: 61-56.

"We hebben jongens die meer dan capabel zijn om op te treden", zei Suns-guard Chris Paul na afloop. "Booker was vandaag moordend. Hij speelde een belangrijke wedstrijd, maar het is wat het is." De schade van de blessure is nog onbekend.

Heat op comfortabele voorsprong
Miami Heat heeft ook de tweede wedstrijd van Atlanta Hawks zonder al te grote moeite gewonnen. Na een 115-91 winst in wedstrijd 1 werd wedstrijd 2 een 115-105 overwinning voor het team van Jimmy Butler. De sterspeler van de Heat kwam in de tweede wedstrijd tot een puntenaantal van 45 en voegde daar ook nog 5 rebounds en 5 assists aan toe.

De Hawks probeerden daar via Bogdan Bogdanović (29 punten), Trae Young (25 punten) en De'Andre Hunter (16 punten) wat tegenover te brengen, maar kwamen tegen de sterke defensie van de Heat moeilijk tot scoren. Het verschil halverwege was slechts twee punten, maar in het derde kwart liep de ploeg uit Florida weg met 9 punten verschil.