<
>

Play-offs: Timberwolves verrassen Grizzlies in eerste duel

De eerste shock van de NBA Play-offs vond plaats op de eerste dag. Minnesota Timberwolves, dat zich via de play-ins plaatste voor de play-offs, won zijn eerste duel van Memphis Grizzlies. De torenhoog favoriet en nummer twee van het westen in de reguliere stand verloor met 117-130 door een fabuleuze Anthony Edwards, die met 36 punten de beste was van het duel.

De Timberwolves waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg die vaak verweten wordt mentaal niet sterk genoeg te zijn, liet de Grizzlies al vroeg zijn hielen zien. De Grizzlies, waarbij Ja Morant de topscorer was met 32 punten, liepen constant achter de feiten aan om de achterstand weg te werken. Zelf kwamen de Grizzlies niet vaak genoeg op voorsprong, iets wat dit seizoen nauwelijks voorkomt vanwege het scorend vermogen van de ploeg uit Tennessee.

Karl-Anthony Towns bleek bij de Timberwolves opnieuw de man te zijn om wie het spel draaide. Met 29 punten, 13 rebounds en 3 assits trok Towns het spel naar zich toe zonder daarbij al te kostbare fouten te maken, iets wat hem in de play-ins niet lukte. Malik Beasley, de laatste weken ook vaak negatief in het nieuws, kwam tot 23 punten namens de Timberwolves.

De Grizzlies leunden vooral op Morant, al kwam Dillon Brooks uiteindelijk ook nog tot 24 punten. Desmond Bane maakte 17 punten en dat is eigenlijk te weinig voor zijn doen. Mede daardoor nam de ploeg uit Minnesota in het derde kwart echt afstand van de Grizzlies van wie het dit seizoen een keer won en een keer verloor.

Geblesseerde Doncic ziet Mavericks verliezen
Zonder Luka Doncic bleek Dallas Mavericks niet in staat om het Utah Jazz tot het slot moeilijk te maken. Donovan Mitchell werd namens de Jazz de belangrijkste man van het duel. De spelverdeler kwam tot 32 punten, 6 rebounds en 6 assists in het duel dat in 93-99 eindigde voor de ploeg uit Utah.

Terugkeer Curry op juiste moment
De comeback van Stephen Curry had voor Golden State Warriors niet beter uit kunnen paken. De 3-voudig kampioen zag zijn ploeg met 123-107 winnen van Denver Nuggets. Jordan Poole maakte namens Golden State de meeste punten: 33. Curry kwam zelf tot 16 punten, 3 rebounds en 4 assists, Klay Thompson voegde 19 punten, 3 rebounds en 2 assists toe. Nikola Jokic kon de Nuggets niet behoeden van een nederlaag. De Serviër maakte 25 punten, 10 rebounds en 6 assists en dat bleek niet doeltreffend genoeg.

76ers vermorzelen Raptors
Philadelphia 76ers had in zijn eerste wedstrijd tegen Toronto Raptors geen moeite. Een van de topfavorieten uit het oosten won met 131-111 van de ploeg uit Canada. Niet Joel Embiid of James Harden was de grote man aan de kant van de 76ers, maar Tyrese Maxey was van hele grote klasse met 38 punten, 4 rebounds en 2 assists. Ploeggenoot Tobias Harris kwam tot 26 punten, 6 rebounds en 6 assists. Embiid maakte 19 punten en 15 rebounds, Harden kwam tot 22 punten, 5 rebounds en 14 assists. Pascal Siakam was zo de meest scorende Kameroener op het veld. De beste man aan de kant van de Raptors kwam tot 24 punten.