<
>

NBA round-up: Terugkerende Irving verliest, Celtics aan kop

Boston Celtics heeft de ongelooflijke vorm van de laatste weken doorgezet door met 134-112 van Minnesota Timberwolves te winnen. Met de zege pakken de Celtics gelijk de koppositie in de Eastern Conference van de NBA.

Het is de zesde overwinning op rij voor de Celtics en de elfde zege in 12 duels. Jason Tatum was de topscorer met 34 punten en ook Jaylen Brown (31 punten) was op schot voor de Celtics, die de laatste tijd regelmatig met 130 punten of meer winnen. Naaste concurrent en voormalig koploper Miami Heat is het helemaal kwijt met vier nederlagen op rij, maar ook Milwaukee Bucks jaagt nog in de top van de Eastern Conference.

Suns winnen bij clash van koplopers

Ook Philadelphia 76ers is nog in de race voor de koppositie en stond zelfs even bovenaan, maar verloor in de clash tegen de koploper van de Western Conference, Phoenix Suns met 114-104.

De Suns zijn momenteel niet te stoppen, wonnen voor de achtste wedstrijd op rij en staan negen zeges voor op de nummer twee, Memphis Grizzlies. Devin Booker kwam tot 35 punten. De 76ers hadden hiervoor drie zeges op rij geboekt en Joel Embiid zette zijn goede vorm voort met 37 punten en 15 rebounds, terwijl James Harden het moeilijk had met 14 punten, negen assists and zeven rebounds.

Nederlaag Nets bij terugkeer Irving

Charlotte Hornets heeft de terugkeer van Kyrie Irving in een thuiswedstrijd voor Brooklyn Nets verpest. De Hornets waren in New York met 119-100 te sterk voor de Nets, waar de ongevaccineerde Irving (30) weer in actie kon komen wegens versoepelde coronamaatregelen.

De autoriteiten in New York versoepelden donderdag de coronamaatregelen. Burgemeester Eric Adams maakte bekend dat de regels die het ongevaccineerde atleten verbiedt om wedstrijden te spelen voor de teams in New York worden geschrapt. De toegejuichte Irving kwam tegen de Hornets tot 16 punten, zijn ploeggenoot Kevin Durant nam 27 punten voor zijn rekening. LaMelo Ball was aan de zijde van de Hornets de topschutter van de avond. Hij was goed voor 33 punten. De Hornets en de Nets zijn de nummers 7 en 8 van de Eastern Conference. Beide ploegen hebben een winstpercentage van 52 procent.

Knicks ternauwernood langs Pistons

New York Knicks leek al vroeg in de wedstrijd een zege veilig te stellen tegen mede-laagvlieger Detroit Pistons, maar het werd nog spannend in Detroit. De Knicks sloegen in de eerste kwart een gat, maar dankzij een uitstekende Marvin Bagley III (27 punten) kwamen de Pistons in de derde kwart terug in de wedstrijd.

De Knicks wonnen uiteindelijk met twee punten verschil, 104-102, van het al uitgeschakelde Detroit en houden zo een klein beetje hoop de play-offs levend. New York staat met vier zeges achter op de elfde plaats.