<
>

MLB: Ohtani en Harper uitgeroepen tot MVP

Pro Shots

Shohei Ohtani is unaniem benoemd tot meest waardevolle speler van de American League. De Japanse alleskunner van Los Angeles Angels kreeg alle dertig stemmen van de schrijvende pers. In de National League werd Bryce Harper van Philadelphia Phillies tot MVP uitgeroepen.

Hoewel de Angels de play-offs misliepen, beleefde Ohtani een historisch seizoen waarin hij record na record brak. “Shotime” was dit seizoen de eerste speler in de geschiedenis van de Major League Baseball die zowel als slagman en werper werd gekozen voor de All-Star Game.

Ohtani was goed voor 101 gescoorde punten, 46 homeruns en 26 gestolen honken. Hiermee is hij de eerste American League-speler ooit die in één seizoen goed is voor meer dan 100 runs, 45 homeruns en 25 gestolen honken. Met acht ‘triples’ sloeg hij een MLB-record en als werper gooide hij 156 mensen uit.

“Toen ik opgroeide keek ik naar Ichiro die MVP werd, waardoor ik ooit op het hoogste niveau wilde spelen”, aldus Ohtani. “Hopelijk kan ik zo’n figuur worden voor de kinderen die mij nu zien. En hopelijk kan ik op een dag spelen met één van de kinderen die mij zien, wat erg speciaal zou zijn.”

De Tokiotoren kleurde vrijdagmiddag in de clubkleuren van de Angels als eerbetoon voor de eerste Japanse MVP sinds 2001.

Harper
Bryce Harper werd voor de tweede keer verkozen tot meest waardevolle speler van de National League. De rechtsvelder van Philadelphia Phillies kreeg zeventien van de dertig stemmen voor de eerste plek. Hiermee hield hij Juan Soto (Washington Nationals) en Fernando Tatis Jr. (San Diego Padres) achter zich.

De zesvoudig all-star is de vijfde speler die de prijs wint met twee verschillende teams: in 2015 werd de Amerikaan namens Washington Nationals uitgeroepen tot MVP. Frank Robinson, Barry Bonds, Alex Rodriguez en Jimmie Foxx gingen hem voor.

Ondanks het sterke seizoen van Harper, die in 141 wedstrijden goed was voor 35 homeruns en 84 binnengeslagen punten, kwamen de Phillies met 80 zeges te kort voor de play-offs.