<
>

Braves winnen weer en hebben World Series bijna binnen

Atlanta Braves heeft de vierde wedstrijd in de best-of-seven-serie van de World Series gewonnen. Door de zege hebben de Braves nu een voorsprong van 3-1 op Houston Astros en zijn zij nog één overwinning verwijderd van hun eerste kampioenschap sinds 1995. Komende nacht kunnen de Braves de World Series al binnenslepen.

In het begin van de partij waren het de Astros die uit de startblokken schoten. Dylan Lee mocht in de World Series zijn debuut maken als startend werper in de MLB, iets dat nog nooit eerder is gebeurd. Lee pitchte echter dramatisch en werd al tijdens de eerste inning gewisseld. Carlos Correa sloeg vervolgens bij een nieuwe pitcher, Kyle Wright, een goede honkslag waardoor José Altuve de score kon binnenlopen. Het was Altuve zelf die daarna met een heerlijke homerun voor een 2-0 voorsprong voor Houston zorgde.

De Braves moesten dus aan de bak om nog iets van de wedstrijd te maken. Austin Riley zette als eerste de achtervolging in met een tweehonkslag, waardoor Eddie Rosario kon scoren: 2-1. Atlanta Braves roken bloed en Dansby Swanson sloeg in de zevende inning een heerlijke homerun en zette de stand gelijk. Jorge Soler besliste het duel met zijn tweede homerun in twee dagen. Dit keer sloeg hij de bal heerlijk in het linksveld voor de 3-2.

"Dit is zo'n gaaf moment voor de stad", zei Dansby Swanson, afkomstig uit Atlanta, na de zwaarbevochten zege in wedstrijd vier. "Maar we hebben nog één zege nodig."

Het bleek de winnende te zijn, want de Astros kwamen niet meer tot scoren. De Braves wonnen de World Series drie keer, in 1914, 1957 en 1995. Houston Astros werd vier jaar geleden voor het eerst kampioen in de MLB.

Vannacht is het vijfde, en dus mogelijk beslissende, duel. Die wedstrijd is om 01.00 te zien bij ESPN met Nederlands commentaar. Op ESPN 4 kunt u terecht als u liever Amerikaans commentaar hoort.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.