<
>

Astros trekken stand gelijk in World Series

Houston Astros heeft de stand in de World Series gelijkgetrokken. Voor eigen publiek wonnen de Astros het tweede duel in de best-of-sevenserie met Atlanta Braves met 7-2. De Braves, met de 24-jarige Antilliaan Ozzie Albies als tweedehonkman, hadden een dag eerder in Houston de eerste krachtmeting met 6-2 gewonnen.

Na twee innings stond Houston Astros al met 5-1 voor. De thuisclub gaf de wedstrijd daarna niet meer uit handen. Startende werper José Urquidy moest in vijf innings zes honkslagen incasseren, maar met dank aan de veldspelers achter zich wist hij de schade te beperken tot twee punten voor de Braves.

José Altuve sloeg in de zevende inning nog een homerun voor de Astros. "We zijn positief gebleven nadat we de eerste wedstrijd hadden verloren", zei de Venezolaan. "Het gaat niet om wat er gisteren gebeurde, het gaat om vandaag. Dit was weer een nieuwe wedstrijd." De World Series gaan vrijdag verder, met drie wedstrijden in drie dagen tijd in Atlanta. Houston Astros werd in 2017 kampioen van de Major League, de Braves pakten in 1995 hun derde en vooralsnog laatste titel.

Game 3 tussen de Braves en de Astros is in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf half 2 live te zien op ESPN