<
>

Albies loodst Braves naar voorsprong in World Series

Atlanta Braves heeft de eerste wedstrijd in de World Series van de MLB met 2-6 weten te winnen bij Houston Astros. Ozzie Albies speelde een sterke wedstrijd en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning in Game 1.

Vliegende start

Dankzij een sterke start liepen de Braves al snel weg bij de Astros. Zo stond het na de derde inning al 0-5 voor de bezoekers. Jorge Soler zorgde met een single home run voor het openingsschot van de wedstrijd. Ook Ozzie Albies bezorgde de Braves een punt in de eerste inning. De Nederlander, geboren in Curaçao, deed dat niet met een home run, maar mede door een honk te stelen. In verdedigend opzicht was Albies ook belangrijk. In diezelfde eerste inning handelde hij snel door een bal, die hard over de grond scheerde, te pakken en de slagman uit te gooien.

Alles verliep volgens plan voor de Braves. Toch was er al vroeg in de wedstrijd ook slecht nieuws voor het team uit Atlanta. Pitcher Charlie Morton moest de strijd namelijk staken in de derde inning. Achteraf bleek hij een beenbreuk opgelopen te hebben. De MLB meldt dat Morton zijn been al in de tweede inning brak en later nog voor drie 'outs' wist te zorgen.

Onbedreigd

Zonder Morton komen de Braves ook niet meer in gevaar. De Astros weten in de vierde inning wel op het scorebord te komen (1-5), maar veel verder komen ze niet. De Braves wonnen dan ook vrij onbedreigd in deze eerste wedstrijd van de World Series. In de achtste inning maakten beide ploegen nog een punt, wat voor een 2-6 eindstand zorgde.

De Braves gaan daarom met een 1-0 voorsprong aan de leiding, maar moeten het de rest van de World Series dus wel zonder pitcher Morton Stellen.