<
>

MLB World Series: verrassing Braves met Albies tegen vaste klant Astros

Vanavond is het zover: het eerste treffen in de World Series tussen Houston Astros en Atlanta Braves. Tijd voor de eerste ontmoeting in de best of seven-serie om het kampioenschap in de MLB.

De Braves - met Ozzie Albies uit Curaçao - plaatsten zich voor het eerst sinds 22 jaar voor de eindstrijd. In de National League waren ze in de series met 4-2 te sterk voor Los Angeles Dodgers.

Voor de tegenstander uit Houston is een finaleplek niets nieuws. De Astros gaan voor de derde keer in vijf jaar naar de World Series. De winnaar uit 2017 won de series - ook met 4-2 - van Boston Red Sox, de ploeg van Arubaan Xander Bogaerts.

Maatjes Albies en Swanson

De pas 24-jarige Albies speelt sinds 2017 voor de Braves. Twee jaar geleden tekende de tweede honkman nog een megacontract voor 35 miljoen dollar door te verlengen tot minimaal 2026.

Sinds het begin bij de Braves is 'Ozzie' al dikke maatjes met teamgenoot Dansby Swanson. Ze speelden voor hun tijd bij de Braves al samen, inmiddels ongeveer 6 jaar lang.

"We dollen veel met elkaar. Maar als het serieus wordt, gaan we er vol voor", aldus Albies op de persconferentie in aanloop naar de World Series. "Het is geweldig om met hem te spelen. Hij is heel belangrijk voor ons team."

Swanson denkt hetzelfde over hun goede band. "Het is duidelijk dat we geen genoeg van elkaar kunnen krijgen", zegt de Amerikaanse shortstopper. "Ik heb het gevoel dat wij ons altijd echt tot elkaar verhouden in het veld."

Eerste stap

Vorig seizoen kroonde LA Dodgers zich tot kampioen van de MLB. Een titelprolongatie zit er niet meer in na de uitschakeling tegen de Braves.

Wie zet vannacht de eerste stap richting de titel? De vaste waarde uit Houston of de verrassing uit Atlanta?

Game 1 tussen Houston Astros en Atlanta Braves zie je in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf 01.30 uur LIVE op ESPN (met Nederlands commentaar)