<
>

Astros voor derde keer in vijf jaar naar de World Series

Houston Astros heeft zich ten koste van Boston Red Sox geplaatst voor de World Series. In 'game six' werd het 5-0 voor de Astros. Door de overwinning heeft de ploeg uit Houston vier wedstrijden gewonnen, waardoor ze niet meer in te halen zijn in de best-of-seven-series. Het is de derde keer in vijf jaar de de Astros zich plaatsen voor de World Series. En daarmee is het seizoen klaar voor Nederlander Xander Bogaerts.

Yordan Alvarez was de grote man, gisteravond. In de eerste inning sloeg hij een tweehonkslag waardoor Alex Bregman de score opende. Alvarez liep vervolgens zelf de 2-0 binnen na een honkslag van Kyle Tucker. Het was daarna Tucker die, met twee honken bezet, de bal nét ver genoeg sloeg voor een homerun en de stand op 5-0 zette.

Omdat Boston Red Sox offensief onmachtig was in Houston, was dit ook de eindstand. De Astros zijn daarmee dus de eerste finalist van dit MLB-seizoen. De andere finalist komt uit de wedstrijd van Los Angeles Dodgers en Atlanta Braves. Het staat daar 3-2 voor de Braves, die dus nog maar één zege nodig hebben. Die wedstrijd is vanavond vanaf 23.00 uur te zien op ESPN 3.