<
>

MLB: Braves en Albies op drempel van World Series

Atlanta Braves heeft in de finale van de National League de vierde wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers gewonnen. Het duel in Dodger Stadium eindigde in een 9-2 zege voor de Braves. De ploeg van Ozzie Albies heeft nu een 3-1 voorsprong en heeft dus nog één zege nodig om voor de eerste keer deze eeuw de World Series te bereiken.

Los Angeles Dodgers, de formatie van closer Kenley Jansen, had voor eigen publiek de stand gelijk kunnen trekken, maar de Braves namen al snel afstand. Na drie innings hadden de bezoekers al een 4-0 voorsprong te pakken, mede dankzij homeruns van Eddie Rosario, Adam Duvall en Freddie Freeman.

Nadat Albies in de vijfde inning ook over de thuisplaat kwam (5-0), kregen de Dodgers-fans toch nog even hoop. De thuisploeg kwam terug tot 5-2.

Maar de hoop werd in de negende inning de grond ingeboord door de Braves. Na de homerun van Rosario, zijn tweede van de wedstrijd, kwam ook Albies over de thuisplaat. Daardoor stonden na de wedstrijd voor de Dodgers nogal pijnlijke cijfers op het scorebord: 9-2.

Atlanta Braves staat op de drempel van deelname aan de World Series. Als de ploeg in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) opnieuw wint in Dodger Stadium, staan de Braves voor de eerste keer sinds 1999 in de World Series.

Zware nederlaag Red Sox

Boston Red Sox ging op het eigen Fenway Park hard onderuit tegen Houston Astros: 9-1. De ploeg van Xander Bogaerts moet in de achtervolging, omdat de Astros nu een 3-2 voorsprong hebben.

Houston Astros was vooral in de zesde inning op dreef. De ploeg liep daarin uit naar een 6-0 voorsprong en kwam in het restant niet meer in de problemen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag spelen de ploegen de zesde wedstrijd in Houston. Bij winst gaan de Astros, winnaar in 2017, naar de World Series.