<
>

Enige pitch Jansen zorgt voor nederlaag Dodgers

Los Angeles Dodgers heeft ook de tweede wedstrijd in de finale van de National League verloren. Atlanta Braves, met Ozzie Albies in de gelederen, was met 5-4 te sterk voor de Dodgers, de ploeg van Kenley Jansen.

In de negende inning viel de beslissing. Met closer Jansen op de heuvel en Eddie Rosario aan slag ging het mis voor de Dodgers, bij de enige pitch van Jansen in de wedstrijd. Een walk-off single van Rosario maakte het verschil in een uitzinnig Truist Park in Atlanta.

Een déjà vu voor regerend kampioen Los Angeles Dodgers. In game 1 was de walk-off single van Braves-speler Austin Riley namelijk beslissend. De Dodgers moeten nu dus in de achtervolging.

Vliegende start

En dat terwijl Los Angeles Dodgers in Truist Park nog een vliegende start kende. Corey Seager sloeg in de eerste inning een homerun, terwijl ook Mookie Betts over de thuisplaat kwam.

Een 2-0 achterstand dus voor de Braves, maar in de vierde inning kwam de ploeg weer naast de Dodgers. Joc Pederson sloeg, met een honk bezet, de bal de tribunes in.

Belangrijke rol Albies

De bezoekers namen in de zevende inning weer afstand (4-2), maar een inning later liet Ozzie Albies zich zien. Dankzij de klap van Albies kwam Rosario over de thuisplaat. En niet veel later liep ook Albies, geboren op Curaçao, zelf een punt binnen: 4-4.

Atlanta maakte zich op voor een zinderende ontknoping, en die kwam er. Met Eddie Rosario als de grote man. Hij bezorgde Jansen een frustrerende avond. De Braves hebben nu een 2-0 voorsprong, de Dodgers staan voor een loodzware opgave.