<
>

Red Sox van Bogaerts verliezen Game 1 van Astros

Het is voorlopig smullen in elke wedstrijd van de play-offs in de MLB. Game 1 van de American League Championship Series tussen Houston Astros en Boston Red Sox was daar geen uitzondering op. In een spektakelstuk werd het 4-5 voor de Astros in de best-of-seven-serie.

Het onderonsje was de derde postseason-ontmoeting tussen de twee teams, waarbij de winnaar van de vorige twee doorging om de World Series te winnen. De Astros willen voor de tweede keer in drie seizoenen naar de World Series, maar ze zullen het moeten doen zonder Lance McCullers Jr. De rechtshandige werper verliet Game 4 van de divisieserie tegen Chicago White Sox met een onderarmblessure.

De Red Sox hadden een spannende reeks tegen Tampa Bay Rays. Voor aanvang van de ALCS leek de geschiedenis aan hun kant te staan, want ze wonnen elk van de laatste vier wedstrijden in het naseizoen tegen de Astros, maar Houston wist aan het langste eind te trekken.

Dynamic Duo
Teamgenoten Jose Altuve en Carlos Correa sloegen homeruns in opeenvolgende innings en stuwden de Astros naar een Game 1 ALCS-overwinning op de Red Sox: 5-4. Altuve's tweehonkslag in de zesde inning was zijn 20ste homerun uit zijn carrière in de play-offs. Slechts twee spelers in de geschiedenis van het spel hebben er meer.

Correa's soloshot in de zevende inning was zijn 18de knaller in de play-offs. Altuve voegde daar een opofferingsslag aan toe in de achtste inning, wat het winnende punt later zou worden.

Kiké Hernández sloeg een curvebal van Valdez diep in het achterveld in de derde inning. Verder waren de Red Sox ondermaats aan de plaat. Boston had slechts vier hits verdeeld over de laatste zes innings.

Hernández was in vorm voor de Red Sox en maakte vier hits waaronder twee homeruns. De tweede kwam in de negende, wat het drama alleen maar groter maakte. Het verlies was Boston's eerste ooit in de play-offs onder Alex Cora na een voorsprong van meerdere runs. De Red Sox leidden met 3-1 totdat de sterren van de Astros een grote rol gingen spelen. Ook Xander Bogaerts moest genoegen nemen met een bescheiden bijrol.