<
>

Dodgers van Jansen na thriller in game 5 door naar laatste vier

Los Angeles Dodgers is terug in de finale van de National League Championship Series en dat hebben ze voor een groot deel te danken aan Cody Bellinger. De 26-jarige eerste honkman - die bezig is aan het type postseason dat een miserabel en door blessures geteisterd normaal seizoen kan doen vergeten - sloeg een slider van San Francisco Giants reliever Camilo Doval het midveld in. Daardoor kon Justin Turner het winnende punt scoren in de 2-1 overwinning van de Dodgers in een do-or-die Game 5 van de NL Division Series op donderdagavond in Oracle Park.

Toen Turner - die met één uit door een worp werd geraakt - de thuisplaat passeerde, stond Bellinger op het eerste honk en hij slaakte een oerschreeuw in de richting van de dug-out van de Dodgers. Zijn RBI-single, die kwam op de vierde van vier sliders aangeboden door de hard gooiende Doval, was de tweede enorme hit van de serie voor de 2019 NL MVP.

Na een seizoen waarin de Giants 107 wedstrijden wonnen en de Dodgers 106, voelde deze wedstrijd - met de winnaar die verder ging en de verliezer die naar huis ging - onvermijdelijk. De hype was aanzienlijk en de wedstrijd deed zijn best om dat waar te maken. Het was een gespannen, beperkte aangelegenheid, met elke worp die de potentie had om de wedstrijd te veranderen.

Nederlander Kenley Jansen mocht ook opdraven. Niet in de traditionele negende, maar in de achtste inning. Bij een 1-1 stand hield hij de stand vast en eindigde uiteindelijk door het punt van Bellinger als winner. Max Scherzer mocht het karwei afmaken. Normaal een startende werper, maar nu registreerde hij de laatste nul met een strikeout van Wilmer Flores.

De Dodgers spelen in de finale van de National League Championship Series tegen de Atlanta Braves. Die wedstrijden zijn live te zien op ESPN.