<
>

Vannacht op ESPN: Game 5 brengt beslissing in MLB-klassieker Giants-Dodgers

Aankomende nacht een MLB-clash om naar uit te kijken. Game 5 van de strijd tussen de eeuwige rivalen San Francisco Giants en Los Angeles Dodgers.

Beide teams versloegen elkaar tweemaal in de series. De Dodgers trokken dinsdagnacht de stand gelijk door het vierde duel met 7-2 te winnen. Vannacht valt de beslissing in San Francisco. De allesbeslissende wedstrijd bepaalt welke ploeg de finale haalt van de National League Championship.

Daarin is Atlanta Braves van Antilliaan Ozzie Albies de tegenstander. De 24-jarige honkballer, afkomstig van Curaçao, won met zijn ploeg in de best-of-fiveserie van Milwaukee Brewers.

Weinig verrassingen

De managers van de beide rivalen uit San Francisco en Los Angeles verwachten weinig verrassingen van elkaar. "Wij weten wat we doen, zij weten wat wij doen. We weten wie zij willen dat de bal heeft in Game 5", aldus Dodgers-coach Dave Roberts op de persconferentie over de MLB-klassieker.

Collega Gabe Kapler durft het zelfs aan om zijn strijdplan deels prijs te geven. "Het plan voor ons, tot nu toe en dat zal zo blijven, is het zoeken naar worpen die we kunnen slaan en daar agressief op inspringen", zegt de coach van de Giants. Daarnaast looft hij zijn tegenstander. "Nu is het een extra uitdaging als je tegenover jongens staat die zoveel beweging en snelheid hebben als deze jongens."

Het laatste woord is aan Dodgers-managers Roberts: "Als je een hartslag hebt of je bent een sportfan, kun je maar beter naar Dodgers-Giants kijken."

De wedstrijd is vannacht vanaf 03.00 uur LIVE te zien op ESPN.