<
>

MLB: Belangrijke Albies trekt met Braves stand gelijk, Dodgers halen uit

De Atlanta Braves hebben in de play-offs van de MLB-series met 3-0 gewonnen van Milwaukee Brewers. In het uitverkochte American Family Field in Milwaukee trokken de Braves de stand gelijk, nadat ze gisteren met 2-1 hadden verloren. Max Fried was de grote man door de ene na de andere speler van de Brewers uit te gooien.

Jorge Soler opende de score voor de Braves nadat Freddie Freeman de bal rechts achterin het veld had geslagen. De Nederlander Ozzie Albies sloeg vervolgens net geen homerun, maar zorgde ervoor dat Freeman de stand op 2-0 kon zetten. De 24-jarige Albies, geboren op Curaçao, sloeg de bal precies op de rand van de muur.

Fried bleef maar slagmannen uitgooien voor de Braves, die zich daarom rustig konden focussen op hun offensieve spel. In de zesde inning zorgde Austin Riley voor de kers op de taart door een homerun te slaan. Later vandaag staan de ploegen weer tegenover elkaar.

Dodgers winnen ruim

Er was ook nog een heerlijk affiche vannacht. De LA Dodgers speelden tegen de San Francisco Giants, een klassieker in de MLB. De LA Dodgers wonnen de wedstrijd ruim van de Giants. In LA werd het maar liefst 9-2 Kenley Jansen, die in de Wildcard game tegen de Cardinals nog van groot belang was voor de Dodgers, kwam niet in actie. Door de overwinning trekken ook zij de stand gelijk, in de eerste wedstrijd waren de Giants nog met 0-4 te sterk. De derde wedstrijd is overmorgen.